dilluns, 24 de març del 2014

Recta final formació tècnica i inici de les pràctiques formatives


La setmana passada, els joves ajudants de cuina van tenir dues sessions formatives amb el xef Miquel Guimerà a l’Hotel Porta Fira. A la primera sessió els ha explicat com calcular el cost d’un menú, i ha recalcat l’ importància de l’organització dels materials i aliments d’un restaurant.

Durant la segona sessió, els joves han reflexionat sobre la importància del treball en equip. En Miquel ha explicat que un professional es divideix en tres àrees: la persona com a individu, la persona en el seu equip de treball, i la persona com a professional. Si alguna d’aquestes trontolla, el resultat del treball no serà satisfactori. Per això, és vital un bon clima de treball i l’ajuda mútua entre els companys/es.
 
D’altra banda, els ha explicat diferents posicionaments i organitzacions dels professionals dins d’una cuina, i les metodologies de treball de cada una d’aquestes.

Moltes gràcies Miquel, per fer-nos reflexionar tant i donar aquesta experiència als joves!

                                                                                 Els joves gaudint de la sessió

D’altra banda, els i les joves cambrers i cambreres d’esmorzars i càtering  han assistit a una xerrada a càrrec del xef Sergi Meià sobre la relació sala i cuina.
El Sergi els ha parlat sobre la importància de les relacions entre l’equip professional, on s’han de crear situacions fora de l’espai de feina per cohesionar l’equip, dinant junts o fent sortides.

A l’espai de feina, ha recalcat el repàs diari de la carta amb les  novetats i canvis gastronòmics, aquest repàs s'ha de fer amb tot l’equip de cuina i cambrers. També ens ha parlat sobre l’ús de productes ecològics i de bona qualitat.
Com un altre punt a destacar, ha emfatitzat la relació transparent, fluïda i cordial, on la comunicació és un factor vital. Els joves també han de tenir en compte com a futurs professionals la comunicació formal, és a dir, no parlar els temes de feina de qualsevol manera, sinó, per exemple, a partir de reunions.
Per últim, el Sergi ha recomanat el llibre “A 90 cm del suelo”, perquè els joves ampliïn els seus coneixements sobre gestió de cuina.

Moltes gràcies Sergi per acollir-nos amb els braços oberts i deixar-nos aprendre dels teus coneixements!

 



Aquesta setmana molts dels joves han iniciat les seves pràctiques a diferents empreses com a cambrers i cambreres de pisos, netejadors i netejadores industrials, cambreres i cambrers d'esmorzars i ajudants de cuina.
Els i les joves estan molt contents/es amb aquesta nova etapa, posant en marxa tot l’aprés durant el curs, i reforçant les seves habilitats i competències. 

Seguim amb energia!!
Moltíssimes gràcies a tots i totes!