dimarts, 4 de març del 2014

Recta final en la formació tècnica dels sectors


Aquesta setmana els i les joves de cambreres de pisos han pogut visitar l'hotel Le Meridien Barcelona, la Rosa Álvarez, governanta general, els ha explicat com es va crear Le Merdien, el funcionament de l'empresa, protocols, estàndards i després les/els joves han pogut fer una visita per conèixer les instal·lacions i les habitacions de l'hotel. Moltes gràcies Rosa per la teva atenció i dedicació.




Els/les joves de cambrers/es d'esmorzars i càtering han pogut visitar la fàbrica de Moritz, acompanyats de la mà del sommelier Sergi Figueras. El Sergi els ha fet un recorregut per la història del vi, també els ha explicat com s'elabora, els diferents tipus i classificacions i inclús el perquè dels tipus d'ampolles, la sessió ha estat molt complerta i els joves han pogut acabar fent una cata, instruïts pel gran professional Sergi. Moltes gràcies Sergi per compartir amb els i les joves els teus coneixements i preparar la sessió amb tanta dedicació. També hem tingut l'oportunitat de visitar la microcerveseria de la fàbrica Moritz, on el mestre cerveser Alex Clemente, els ha fet una breu introducció de com s'elabora la cervesa i després els ha fet una visita guiada amb una cata final. Moltes gràcies també a l'Alex per la seva atenció.





 

Els/les joves ajudants de cuina han pogut gaudir d'una altra classe magistral del chef Josep Maria de Sibaris, aquest cop els joves han après a cuinar canalons vegetals, pollastre a la mostassa, gratinat de patates, amanida de fideus i pollastre satay. Els joves no només estan aprenent tipus de talls, coccions, aliments, sinó que també estan treballant valors com la coordinació, la col·laboració, el treball en equip, etc. Gràcies Josep Maria un cop més per obrir-nos les portes de la teva cuina i ser tan generós regalant-nos el teu temps i els teus coneixements.

Aquí podeu veure algunes imatges del procés d'elaboració dels plats:



Per últim, tant el grup de cuina com el de cambrers/es d'esmorzars han pogut assistir a una sessió de parament de taules a l'Hotel Arts. Han rebut una benvinguda per part de la Sílvia Raventós i a continuació han pogut gaudir d'una sessió de formació en banquets de la mà del Thomas Wujek (capità de banquets de l'hotel). El Thomas els ha explicat que són els banquets i els tipus de banquets que hi ha. Els ha explicat la dificultat de l'organització i la importància de la coordinació de l'equip, tant de sala com de cuina. Seguidament tant el Thomas com la Sílvia els han fet una visita per totes les sales de reunions i banquets de l'hotel, on els joves s'han pogut fer una idea de la magnitud de treball que implica la organització i execució d'un càtering. Un cop realitzada la visita els joves han pogut veure i practicar el parament de taules per càterings que es realitza a l'hotel Arts. El Thomas els ha corregit els errors i els ha explicat la importància de l'ordre i la meticulositat en la preparació d'una taula. Per últim, tot l'equip, juntament amb el director de recursos humans, Jordi Sala, els han ofert un càlid comiat amb un pica pica i una entrega de diplomes de la sessió impartida per l'hotel. Moltes gràcies a tot l'equip per fer-nos sentir tant ben acollits i per deixar-nos aprendre de tants grans professionals.