Tornem de les vacances i engeguem un nou curs, carregats d'il·lusió i amb molta energia. Després d'una selecció amb una participació altíssima, 40 joves han iniciat el camí cap a la seva inserció laboral. Com sempre de la mà de les nostres empreses col·laboradores, que un cop més aposten per seguir donant oportunitats.
Així doncs amb les veles ben desplegades engeguem una nova edició de la formació en empresa, esperem que tothom arribi a port i que pel camí puguem aprendre i superar totes les adversitats.
Durant aquestes dues setmanes hem pogut conèixer els 4 sectors que s'ofereixen en aquesta edició. Cambreres de pisos, amb una visita de l'empresa Rango10 S.L, aquest cop acompanyada de la governanta de l'hotel Andante i de la Virgina, una jove que va realitzar el curs dos edicions enrere i que l'empresa l'està preparant per poder ser governanta, un gran exemple de les oportunitats que ofereixen les empreses i de la superació que suposa per als joves tot aquest trajecte.
També hem pogut rebre la xerrada formativa i la vista a les instal·lacions de l'empresa Sibaris Catering. els joves a través de l'experiència del seu Gerent el Josep Maria han conegut el sector de la cuina. El Josep Maria els ha parlat de conceptes com la passió per la feina, la importància de ser feliç amb allò que fas, el treball en equip i la motivació per aprendre i millorar professionalment. Gràcies Josep Maria, per compartir amb nosaltres aquesta estona i donar als joves uns consells que els seran útils en la feina però també en la vida.
L'empresa Mullor S.A de la mà de la Patricia i la Pilar ha realitzat la xerrada i la visita del sector de neteja industrial. A través d'una sessió pràctica i dinàmica els joves han pogut comprendre la complexitat de la neteja industrial, trencant una idea errònia "d'escombra i fregona" i veient que és una professió on cal preparar-se tècnicament per poder fer-la amb qualitat. La visita a un centre comercial i poder veure a joves del curs ja treballant-hi ha pogut situar als joves en un context de feina real.
Per últim amb els/les joves cambrers/es d'esmorzars hem visitat el Restaurant Balthazar, on el nostre company Francesc Ferrer (educador de l'Aula d'Hostaleria) els ha fet una primera aproximació al sector, parlant-los d'aspectes tan importants com la imatge, la responsabilitat i el treball en equip.
També hem tingut el plaer de rebre al Fran Marcé director de l'Hotel Acta Mimic que els ha detallat les funcions i competències que ha de tenir un/a bon/a cambrer/a d'esmorzars. Ha destacat la importància del bon tracte al client, l'afany de superació i la voluntat d'aprendre i professionalitzar-se en aquest sector. Gràcies Fran per compartir amb nosaltres aquesta estona i per la teva generositat, els joves ho han valorat moltíssim.
Aquesta setmana l'enjeguem amb els/les joves amb un sector ja definit i amb molta il·lusió per inciar la formació teòrica de la mà de les empreses.
Seguim!