En primer lloc, els i les joves van poder veure els diferents sectors de la mà dels responsables d'algunes empreses col·laboradores. Les empreses que ens van visitar van ser Sibaris, Rango 10 S.L, Mullor S.A., l'Hotel Mímic i DHL. Els sectors pels quals podien optar eren logística, ajudant de cuina, cambrer/a d'esmorzars i càtering, neteja hotelera i neteja industrial.
Visita de Sibaris |
Visita de Mullor S.A. |
Visita de l'Hotel Mímic |
Visita a Mullor S.A |
Visita de DHL |
Més endavant, els futurs cambrers/es d'esmorzar i ajudants de cuina van assistir a una sessió introductòria sobre Antropologia de la hosteleria de la mà de Sergio Gil. En Sergio els va explicar la història sobre aquesta professió i els seus inicis. A més, també es va tractar el tema de l'uniforme a l'hora de treballar. Moltes gràcies Sergio per la teva dedicació. Va ser una sessió molt enriquidora!
A mitjans del mes de Febrer els futurs/es cambrers d'esmorzar van visitar el Restaurant Flamant amb l'objectiu de conèixer les normes generals del servei i tenir una idea de la professió més propera. Tots els joves van sortir motivats de la sessió per seguir coneixent el sector. Moltes gràcies!!! A més els mateixos alumnes van tenir l'oportunitat de visitar la Torre del Lleons, on van poder aprendre diversos aspectes d'aquest ofici, com per exemple, la preparació de taules, el maneig de la safata,... Aquesta sessió els ajudarà a poder treballar en un futur en el sector del càtering i a aprendre les competències tècniques específiques de l'ofici.
Gràcies a Sibaris per compartir els seus coneixements amb els nostres joves i deixar-nos gaudir d'un espai tan fantàstic com la Torre dels Lleons!
Per tal de conèixer el sector de la neteja industrial i de cambrers/es de pisos els alumnes del Casal van assistir a una sessió formativa a Mullor. La Patricia i la Pilar ens van fer una presentació de l'empresa i les normes generals de funcionament. Tanmateix, els van ensenyar el protocol que segueixen les cambreres de pisos a Mullor. Moltes gràcies per la vostra dedicació!!!
Els alumnes del curs de cambrers/es d'esmorzars van visitar el Cafè Emma, on es va treballar el servei de plats de la mà de Simona. Van poder treballar en equip i apropar-se a la seva futura realitat laboral. Moltes gràcies per donar aquesta sessió formativa.
Gràcies com sempre a la Natalia i la resta d'equip de l'hotel per fer-nos sentir com a casa.
Una altra sessió interessant i dinàmica a la qual van participar els alumnes que realitzen el curs de neteja hotelera va ser el 10è concurs de pràctica de fer llits a l'Hotel Principal gràcies a RANGO S.L.. És per això que la setmana anterior van estar aprenent a realitzar llits individuals i de matrimoni amb la Virgínia. Per finalitzar, els participants van poder marxar amb molta energia i ganes de començar les pràctiques.
Moltes gràcies per oferir-nos aquestes sessions i aprenentatges útils de cara al futur professional. Com es pot observar a les següents fotografies els alumnes estaven molt contents i amb ganes de participar.
Una altra sessió interessant va ser a la que van poder assistir els alumnes que realitzen el curs de cambrers d'esmorzars i càtering, va ser a la fàbrica Moritz, on el mestre cerveser va explicar el món de la cervesa: tipus de cervesa, la fermentació i com "tirar" la cervesa a l'estil alemany i madrileny, entre d'altres. Per finalitzar, els participants van poder marxar amb un bon regust de boca.
Com sempre un plaer poder visitar un lloc tan emblemàtic i poder conèixer de ben a prop el procés d'elaboració de la cervesa.
A finals de febrer, els nostres alumnes van poder realitzar una formació a l'Hotel Arts. Els futurs/es cambreres d'esmorzars i càtering i els ajudants/es de cuina van participar en una sessió de parament de taules i d'esmorzars. Per altra banda, els alumnes que estan fent el curs de cambrers/es de pisos van poder visitar el departament de pisos per conèixer l'espai de treball i el seu protocol. Els i les joves van aprendre moltes coses i van sortir amb molta energia de les sessions!
Per altra banda, el 26 de febrer els alumnes de formació en empresa van fer una visita a l'Hotel Meridien. Aquesta sessió va estar destinada a treballar el protocol de l'empresa, és a dir, de quina forma han de preparar una habitació i la manera d'estar dels treballadors de l'hotel.
El 2 Març van poder visitar l'empresa Cafès Novell per veure el funcionament de la seva cadena d'elaboració i producció de la mà de Manel Batet. També van poder visitar les instal·lacions i aprendre a servir un bon cafè. Gràcies Manel pel teu entusiasme i ganes d'ensenyar! Estem molt agraïts per la teva feina i dedicació.
Moltes gràcies per aquesta formació i oportunitat.
Volem donar les gràcies al Sergi, per fer possible aquesta experiència i mostrar-los la possibilitat de poder arribar allà on es proposin.
Al llarg de tot el curs els alumnes d'ajudant de cuina han realitzar varies sessions pràctiques a Sibaris. Gràcies Josep Maria per dedicar-nos el teu temps i formar amb tant de carinyo i passió els joves.
Per altra banda, els joves de logística van realitzar una visita a l'empresa MANGO. Van tenir l'oportunitat d'anar a la seu de Parets del Vallès per conèixer la seva manera de treballar i el sector de logística de forma més propera. Moltes gràcies per la sessió!
L'endemà, els alumnes de formació en empresa van tenir l'oportunitat de gaudir d'un taller de Hip Hop per treballar els rumors i els estereotips. L'espai on es va dur a terme el taller va ser el Centre Cívic Folch i Torres. Els alumnes van poder practicar i crear el seu propi tema musical per interpretar-lo davant dels seus companys. Va ser un taller molt profitós i divertit. Gràcies!
El dia 18 de març, els futurs ajudants de cuina van visitar l'empresa Triticum, on van aprendre el procés d'elaboració del pa. Va ser una sessió que va marcar molt als joves i, posteriorment, van tenir l'oportunitat de provar el pa que havien fet ells mateixos. Gràcies a tot l'equip del Triticum!
El 19 de Març, vam fer una altra visita cultural. Aquesta vegada vam anar al Museu de la Xocolata per conèixer el seu orígen, tradicions catalanes i observar com es treballa amb la Xocolata.
Finalment, una vegada iniciades les pràctiques de neteja industrial, l'empresa Mullor ha ofert una sessió per conèixer el funcionament i maneig de la maquinària de neteja. Així doncs, han pogut aprendre a usar diverses màquines que podran utilitzar en el seu futur laboral.
El 30 d'abril hem realitzar un esmorzar amb les empreses col·laboradores amb el Casal dels Infants al llarg del projecte Formació en Empresa. A més, hem donat la benvinguda a les empreses que col·laboraran per primera vegada al següent curs. Moltes gràcies a tots i totes per haver assistit!